Alexey Oborochan

Hei mikkeliläiset!

Olen Alexey Oborochan, Siekkilässä asuva, 45-vuotias kahden lapsen isä. Hyvä ja tavallinen ihminen. Työskentelen Etelä-Savon Energia Oy:ssä sähköasentajana. Turvaan lämpöä ja valoa kaikille kaupunkilaisille. ESEä ei tule myydä, eikä antaa muiden käsiin. Haluan palvella kotikaupunkiani jatkossakin itsenäisessä yhtiössä.

Olen aina harrastanut liikuntaa ja opettanut lapsilleni myös liikunnan merkityksen. Liikunnan lisäksi lapseni ovat innostuneita myös musiikista. Vanhempi soittaa pianoa ja nuorempi ukulelea.

Harrastan itse monenlaista liikuntaa: uintia, verkkopalloa, sulkapalloa, nuorempana vapaapainia.
Pidän tärkeänä, että jokaisella lapsella olisi mahdollisuus harrastaa jotain mieleistä lajia. Olisi hyvä, jos koulun jälkeen lapsella olisi mahdollisuus jäädä koulun tiloihin eri harrastuskerhoihin.

Suomessa on paraikaa meneillään harrastamisen Suomen malli -kokeilu, jossa Mikkelin kaupunki on myös mukana. Mallin tavoitteena on mahdollistaa 1.-9.-luokkalaisille mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Kokeileminen on lapselle ja nuorelle ensiarvoisen tärkeää. Sen jälkeen voi päättää haluaako kilpavalmennukseen.

Mikkelissä on hyvät puitteet harrastaa ja tämän mahdollisuuden haluan jatkuvan. Mikkelissä on valtava pula sisäliikuntatiloista. Siksi pidän tärkeänä, että Launialan koulu saa jatkaa kouluna, eikä päiväkotina, jolloin liikuntasali puolitettaisiin. Kaikenikäiset tarvitsevat näitä tiloja. Haluan, että jatkossakin Mikkeli turvaa kaikille asukkaille mahdollisuuden monipuoliseen harrastamiseen. Näin saadaan iloa elämään.

Mikkeli on hieno kaupunki asua ja elää. Tehdään yhdessä kauniista ja kodikkaasta kaupungistamme vielä parempi. Näin säilytämme suomalaista kulttuuria ja perinteitä.

Olen ehdokkaana kuntavaaleissa, koska arvostan yhteisen hyvän eteen tehtävää työtä. Arvostan tavallista arkea ja sen tuomaa turvaa. Kaupunki on asukkaitaan varten.

Haluan palvella kaikkia teitä ja rakentaa yhdessä Mikkeliä asukkaiden parhaaksi! Tervetuloa mukaan kampanjaani!


Alexey