Anna Forsström

Moikka Mikkeli!

Olen Anna Forsström, 41-vuotias insinööri (YAMK). Asun Mikkelin Kirjalan kaupunginosassa. Opetan talotekniikkaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Perheeseeni kuuluu 10-vuotias tyttäreni sekä meidän kaksi koiraa. Mikkeli on synnyinkaupunkini, olen asunut täällä 24 ensimmäistä vuotta elämästäni. Nyt olen paluumuuttaja ja asunut täällä kaksi vuotta. Lahdesta tulin takaisin Mikkeliin - onneksi tähän tarjoutui mahdollisuus, kun sain töitä XAMKista talotekniikan lehtorina!

Mielestäni Mikkeli on maailman paras paikka asua ja todella kaunis kaupunki, jossa on upea luonto, viihtyisä ja tapahtumarikas keskusta, lyhyet välimatkat ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Kesällä Saimaa on yksi lempipaikkani, jota pääsen ihailemaan oman kanoottini kyydissä. Suuri toiveeni on, että tämä kaunis ja puhdas luonto tulee myös tulevaisuudessa säilymään kauniina, puhtaana ja lajistoltaan monimuotoisena. Näin myös tulevat sukupolvet pääsisivät kokemaan sen.

Pidän tärkeänä asiana ilmastonmuutoksen torjuntaa. Tämä vaatii radikaaleja toimenpiteitä mahdollisimman pikaisesti niin maailmanlaajuisesti kuin valtion, kunnan ja yksilön tasolla. Minulla on toiveena, että mahdolliset lapsenlapseni saisivat kokea Suomen luonnon ja vuodenajat sellaisena kun me olemme ne saaneet kokea.

Luonnossa liikkumisen lisäksi rakas harrastukseni on teatteri. Mikkelin kansalaisopiston teatteriryhmä Luova Laboratorio on harrastajateattereiden parasta A-ryhmää, ainakin meidän labralaisten mielestä. Mikkelissä on laadukas ja aktiivinen harrastajateatteritoiminta, jolla on hienot harjoittelu ja esiintymistilat Mikkelin vanhalla Sotkulla.

Ajattelen niin, että yhteiskunnallinen viisaus kasvaa vain kulttuurisesti kestävissä yhteisöissä, jotka pystyvät sopeutumaan muutoksiin ja osaavat ruokkia kulttuuriaan. Sitä tahdon Mikkelissä edistää!
Vapaa-aikanani toimin lisäksi ammattiyhdistystoiminnassa. Olen OAJ:n Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opettajayhdistyksen sihteeri. Työn on aina oltava tekijälleen kannattavaa. Luotan jokaisen ihmisen mahdollisuuteen ja pyrkimykseen työllistyä sekä kehittää itseään.

Jos tulen valituksi valtuustoon aion pitää esillä sitä, että Mikkelin kaupungin tulee tehdä aktiivista työtä muiden Itä-Suomen kuntien kanssa työpaikkojen aikaansaamiseksi ja nuorten koulutusmahdollisuuksien lisäämiseksi. Tärkein keino Mikkelin elinvoiman parantamiseksi on saada lisää työssäkäyviä veronmaksajia, työtä ja koulutusta. Nykyisen monipaikkaisuuden myötä työpaikka voi olla Helsingissä ja asua voi Mikkelissä. Tämä antaa meille paljon mahdollisuuksia!

Tervetuloa kampanjaani mukaan!

Anna

anna.forsstrom(at)hotmail.fi