Hanne Vainio

Hei mikkeliläiset!

Olen Hanne Vainio, 47-vuotias vanerityöntekijä ja kahden, kouluikäisen, pojan äiti.
Olen asunut lähes koko ikäni Mikkelissä. Aiemmin taajama-alueilla, mutta nyt jo 14 vuotta Hiirolassa.

Tämän hetkiset luottamustoimeni ovat: kasvatus- ja opetuslautakunnassa, varavaltuutettuna sekä varalla myös maakuntahallituksessa ja Mikkelin pitäjän aluejohtokunnassa.

Vapaa-aikani kuluu Hiirolan vpk:n toiminnan parissa, koiran kanssa metsissä lenkkeillen, ystäviä tapaillen ja ison osan ajasta vievät tietysti lapset, heidän harrastuksensa ja se tavallinen arjen pyöritys.

Koska asun itse taajaman ulkopuolella, niin mielestäni päätöksenteossa on tärkeä muistaa, että suuri joukko mikkeliläisiä ei asu torin ympärillä ja myös heidän elämänsä sujuvuus on pakko ottaa huomioon. Mikkeli on paljon muutakin kuin keskusta.

Mielestäni Mikkelin peruspalvelut täytyisi säilyttää sillä tasolla, että ne olisivat kaikkien, mahdollisimman helposti, saatavilla. Toimimaton arki vaikeuttaa ihmisten elämää ja näin työikäisten ihmisten saaminen Mikkeliin vaikeutuu. Jos työntekijöitä ei ole, emme saa tänne lisää työpaikkojakaan, jotka ovat elinehtomme.
Työpaikkojen säilyminen ja yritysten toiminnan edellytykset ovat meille myös todella tärkeät.

Hyvä yhteistyö luottamushenkilöiden kesken on kaiken a ja o. Yksin ei saa mitään asioita eteenpäin tai päätökseen asti kuntapolitiikassa.

Tervetuloa mukaan!
Yhteistyöterveisin,
Hanne Vainio
vainiohanne(at)gmail.com