Hannu Taavitsainen

Hei! Olen Otavankadulla asuva journalisti ja kaupunkitutkija Hannu Taavitsainen. Työskentelen sen puolesta, että Mikkeli nousee yhteistoiminnan avulla menestyväksi kaupungiksi.

Olen ehdolla kuntavaaleissa, koska olen vakuuttunut, että yhdessä voimme nostaa Mikkelin nykyistä huomattavasti houkuttelevammaksi keskukseksi Saimaan alueella! Edessä ratkaisevat kuntavaalit, valinta on selkeä: hyvinvointia kaikille laajan yhteistyön avulla.

Olen toiminut Muuramen valtuustossa aiemmin ja haluan käyttää menestyvän Muuramen oppeja Mikkelin hyväksi. Muurame on kasvukunta ja ’Muuramen henki’ merkitsee yhteistyökykyä, rohkeaa kehittämisotetta ja malttia tavoitteina asukkaiden hyvinvointi ja alueen elinvoima. Mikkeli voidaan pelastaa yhdessä soveltamalla Muuramen kokemuksia tänne.

Laajan yhteistyön kokoamisesta sain kokemusta paitsi Muuramesta myös työurallani toimimalla kaikki poliittiset ja epäpoliittiset nuorisojärjestöt kokoavan toimikunnan (nykyisin Allianssi) johtotehtävissä. Kunta-alan kokemusta sain työskentelemällä Kaupunkiliitossa ja Kuntaliitossa yli kahden vuosikymmenen ajan, EU-tehtävissä Euroopan parlamentissa ja Euroopan Alueiden komiteassa sekä sisäministeriössä, joka vastasi tuolloin myös maamme kunta- ja alueasioista sisäisen turvallisuuden, poliisitoimen ja rajojemme vartioinnin ohella.

Jatkan vapaana toimittajana työskentelyä ja tutkimushankettani samaan aikaan kun nautin eläkettä. Toimin myös Tiedetoimittajain liitossa ja aatteellisessa journalistien järjestön (SSSL) hallituksessa.
Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteen maisteri ja tutkimushankkeeni käsittelee kaupunkien keskinäistä yhteistyötä kolmen Suomeen verrattavan maan keskisuurten kaupunkien ympärillä. Se on relevantti teema Mikkelille: kuinka luoda menestyvää alueellista yhteistoimintaa!

Olen koonnut tutkimusaineistot Englannista Coventryn alueelta ja Tanskasta Kolmioalueelta, johon kuuluu myös Mikkelin ystävyyskaupunki Vejle. Saksan Hannoverin laajennetun metropolialueen osalta kenttätyö on kesken ja koko hanke on nyt pysähdyksissä koronakriisin vuoksi.

Tutkimustyöni myötä olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että menestyäkseen Mikkeli tarvitsee muutoksen: yhteistyötä luottamuksen ja lujien arvojen pohjalta, huolenpitoa lapsista, nuorista ja heikoimmista sekä hyvää hallintoa, joka nojautuu tietoon ja tutkimukseen sekä palvelee kaikkia.
Kuntavaaleissa on kyse ennen kaikkia siitä, kuinka toimimme rohkeasti yhdessä kaikkien kaupunkilaisten hyväksi.


Olet tervetullut vaalityön tueksi ja juttelemaan yhteistyöstä! Jokaista tarvitaan!
Lämpimin yhteistyöterveisin!
Hannu
hannutaavitsainen27(at)gmail.com