Heidi Särkkä

Hei! Olen Heidi Särkkä, 40-vuotias ruuhkavuosiaan pyörittävä kolmen lapsen äiti. Asun tyttärieni kanssa Ristiinassa metsän ja veden äärellä.

Työskentelen Essotella terveydenhoitajana äitiys- ja lastenneuvolassa.

Minulle terveyden edistäminen on erityisen tärkeää ja tuen kaikin tavoin ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa.

Haluan tuoda esiin sen, että Mikkelin tyyppisessä maaseutukaupungissa jokaisen alueen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta on tehtävä yhteistyötä, jotta myös reuna-alueiden elinmahdollisuudet ja asukkaiden yhdenvertaisuus säilyvät. Meidän on kyettävä tekemään sekä taloudellisesti että sosiaalisesti oikeudenmukaisia päätöksiä esimerkiksi lastemme päivähoidon ja koulujen säilyttämisen puolesta.

Palvelut tulee säilyttää lähellä ja toimivina. Niihin satsaamalla pystymme lisäämään Mikkelin alueen vetovoimaa, jotta lapsiperheet voivat löytää täältä kodin ja työn.

Lapset ja nuoret ovat minulle sydämen asia. Toimin yhdistyksissä vapaaehtoisena, koska mielestäni niiden kautta voin tuoda hyvää oman yhteisöni lasten ja lapsiperheiden käyttöön. Pieni on kaunista ja Mikkeli muuttuu rohkeiden ihmisten myötä. Haluan olla estämässä yhteiskuntamme kiihtyvää jakaantumista ja puolustaa heikommassa asemassa olevia. Ketään ei jätetä.

Luonto on erityisen lähellä jokapäiväistä arkeani. Otsalampun valossa tehdyt kävelylenkit koiran kanssa tai hevosella ratsain antavat minulle paljon iloa ja palauttavat arjen kiireistä. Lapsieni kanssa vietämme aikaa ulkoillen ja ystävien kanssa yhdessä.

Jokainen tarvitsee sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä - yksin ei pärjää kukaan. Tämä on hyvä ohjenuora myös keskustelevamman ja yhteistyökykyisemmän ilmapiiriin luomiseksi paikallispolitiikkaan. Päätökset tehdään yhdessä.

Tervetuloa mukaan!

Heidi Särkkä

heidij.liukkonen(at)gmail.com