Jatta Juhola

Hei! Olen Jatta Juhola, 44-vuotias, keskellä ruuhkavuosiaan elävä, kahden teini-ikäisen pojan äiti. Jos en ole ruoanlaitossa (ne teinit!), olen lenkittämässä perheemme Hilma-koiraa, avantouinnilla, hiihtolenkillä tai hoitamassa poliittisia luottamustehtäviä.

Toimin parhaillaan ensimmäistä kauttani kaupunginvaltuutettuna Mikkelissä. Politiikkaan lähdin mukaan ensikertalaisena viime vaalien alla neljä vuotta sitten. Havahduin siihen, että yhteiskunta eriytyy yhä kiihtyvää vauhtia ja arvojen koveneminen näkyi politiikassa paikallisesti, mutta erityisesti maailmalla. Tajusin kirkkaasti, että minulle tärkeinä pitämiäni arvoja - sosiaalinen oikeudenmukaisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus - ei voi enää pitää itsestäänselvyytenä. Niitä halusin olla turvaamassa silloin, ja yhä edelleen! Olen saanut hyvinvointiyhteiskunnalta paljon, on minun vuoroni antaa takaisin.

Ensimmäinen kauteni kaupunginvaltuutettuna alkoi vauhdikkaasti - aloitin samalla myös hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan puheenjohtajana ja kaupunginhallituksen varajäsenenä. Lähtökohtana on ollut tehdä taloudellisesti ja sosiaalisesti kestäviä päätöksiä, jotta Mikkeli edelleen säilyy erinomaisena paikkana syntyä ja kasvaa, käydä kouluja, harrastaa ja tehdä työtä. Itselleni Mikkeli on ollut kaikkea tätä.

Yhteiskuntatieteiden maisterin opinnot veivät minut aikanaan hetkeksi pois, mutta olin onnellinen paluumuuttaja perheen perustamisen myötä vuonna 2007. Tällä hetkellä työskentelen Mikkelin kaupungin sivistystoimessa Kulttuurin unelmavuosi 2022 -hankkeen hankepäällikkönä.

Olen intohimoinen liikkuja, mutta palaudun erityisesti viipyillen metsässä ja veden äärellä. Molempia Mikkelin alueelta löytyy onneksi runsain mitoin.


Kaupungin kokoon nähden meillä on erittäin hyvä palveluverkko ja sitä pitää vaalia. Liikuntapalveluista lähiliikuntapaikat, luontoliikunnan saavutettavuus ja esimerkiksi latuverkosto ovat ihan omaa luokkaansa.

Yhtä tärkeitä minulle ovat monipuoliset kulttuuripalvelut. Monipuolinen ja laadukas taide- ja kulttuuritoiminta on tärkeä hyvinvoinnin lähde ja siksi niiden tulee olla jokaisen kaupunkilaisen saavutettavissa. Ne ovat myös merkittävä elinvoimatekijä. Kulttuuriala tarjoaa suoraan ja välillisesti työtä tässäkin kaupungissa lukemattomille ihmisille ja vahvistaa myönteistä mainekuvaa.

Sosiaalisesti oikeudenmukainen yhteiskunta syntyy hyvinvoinnista, sivistyksestä ja empatiasta. Siksi puolustan jatkossakin koulutuksen resursseja, nuorisotyötä, taidetta ja kulttuuria.

Tule mukaan kampanjaani!

Jatta

p. 0405947762
j_juhola(at)yahoo.com