Joni Tomminen

Hei!

Olen Joni Tomminen, 50-vuotias vammainen henkilö. Ammatiltani olen linja-autonkuljettaja. Nyt olen eläkkeellä ja olen vammaisjärjestöaktiivi.

Mikkelin kaupungin ensimmäinen ja tärkein tehtävä on tuottaa verovaroin laadukkaita ja hyviä peruspalveluita. Kunnilla on nykyään suuret velvoitteet hoitaa asioita kulttuurista terveyspalveluihin. Kompromisseja on pakko tehdä. Varmaan kaikkia miellyttäviä päätöksiä ei koskaan tehdä, mutta jos Mikkelissä on perusasiat kunnossa eli koulut, päiväkoti ja terveyspalvelut, niin silloin uskon, että Mikkeliin muuttaa ihmisiä.

Työllisyys on erittäin tärkeä asia. Kaupungin pitää ottaa kaikki keinot käyttöön työllisyyden lisäämiseksi sekä tukea pien- ja yksinyrittäjiä.

Eniten omassa arjessa ja monen muun kaupungin asukkaan arjessa vaikuttaa ESSOTEn palvelut. Mikkelin pitää suurimpana rahoittajana valvoa tiukemmin ESSOTEn toimintaa ja hillitä kustannusten nousua. Kun jostain pitää säästää, kevennetään ja selkeytetään hallintokoneistoa. Asiakasmaksuja pitää kohtuullistaa. Tämä vaikuttaa suoraan pienituloisten ihmisten elämään Mikkelissä.

Mikkelin kunnallispolitiikka pitää olla uskottavaa ja läpinäkyvää. On tietysti tärkeää, että saadaan uusi jätevedenpuhdistamo. Lehdistä olemme saaneet lukea aina uusista paljastuneista asioista puhdistamon rakentamisessa. Kustannukset ovat lähes tuplaantuneet viimeaikaisissa arvioissa. Tämä aiheuttaa ihmetystä ja vähentää ihmisten luottoa politiikkaa kohtaan. Asiat pitää selvittää ja niistä ottaa opiksi. Mikkelin ei pidä enää tehdä vastaavia virhearviointeja.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitoa. Meitä kaikkia tarvitaan mukaan toimintaan. Ehdokkaaksi, tukijaksi ja äänestäjäksi. Muutetaan yhdessä Mikkeliä inhimillisempään ja ihmisarvoisempaan suuntaan.
Tervetuloa mukaan kampanjaani!
Joni Tomminen

j.tomminen(at)hotmail.com