Jukka Hynninen

Moikka! Olen Jukka Hynninen, Mikkelin Rantakylästä. Ikää minulla on 51 vuotta ja ammatiltani olen sähköasentaja ja työnantajani Essote. Aloitin sähkömiehen työurani Suur-Savon Sähkössä v. 1989. Sieltä siirryin UPM Oy Ristiinan Pellokselle v. 2000 ja sieltä Mikkelin keskussairaalan palvelukseen v. 2013. Perheeseeni kuuluu avopuolisoni Päivi, minun kolme lasta ja Päivin viisi lasta.

Olen aina ollut aktiivinen kansalainen ja olen vaaleissa ehdokkaana, koska haluan kehittää Mikkeliä yhteistyössä muiden kanssa, jotta täällä olisi hyvä asua, opiskella, tehdä työtä, yrittää, viettää eläkepäiviä ja harrastaa.

Olen ammattiyhdistysaktiivi ja vaikutan Suomen toiseksi suurimman ammattiliiton JHL:n Mikkelin paikallisosastossa. Mielestäni työelämää on kehitettävä eteenpäin sopimalla ja huolehtimalla työntekijöiden oikeuksista. Työelämässä on edistettävä työntekijöiden oikeuksia osallistua työpaikan päätöksentekoon ja järjestäytymisoikeudesta on pidettävä kiinni. Työ luo myös merkitystä ihmisten elämään ja on osa arkea. Työssä viihtyminen ja työhyvinvointi ovat nykypäivänä entistä tärkeämpää.

Olen harrastanut urheilua pienestä pitäen pelaten monenlaisia mailapelejä. Tällä hetkellä pidän kunnostani huolta työmatkapyöräilyllä ja kuntosalilla hikoilen. Suurin intohimonani on frisbeekisoissa käyminen ja itsensä kehittäminen lajin parissa. Kävin viime vuonna SM-kisoissa, mutta tällä kertaa ei vielä mitaleja kaulaan ripustettu, sen sijaan kokemusta tuli runsaasti!

Mikkelin kaupungin vision pitäisi olla että v. 2025 kaikki mikkeliläiset liikkuvat terveyden ja hyvinvoinnin kannalta riittävästi. Liikunta ja urheilu rakentavat yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta sekä lisäävät kiinnittymistä ja osallistumista yhteiskuntaan. Kaikilla mikkeliläisillä on oltava yhdenvertainen mahdollisuus liikkua riittävästi iästä ja tulotasosta riippumatta. Aktiivisella yhteistyöllä kaupungin, kansalaisjärjestöjen, liikuntaseurojen ja yritysten välillä on mahdollisuus tuottaa laadukkaita liikuntapalveluja, jotka edistävät terveyttä ja hyvinvointia.

Kaupunkisuunnittelussa on huomioitava liikkumisen edistäminen lihasvoimin. Kasvavilla liikuntapalvelujen kysynnällä on myös työllisyyttä ja elinvoimaa lisäävä vaikutus. Mikkelin lukiolle tulee saada urheilulukio-status!

Äänestä minua - olen aktiivinen ja ahkera!

Jukka

jhynninen(at)gmail.com