PIKKUJOULUT: Ilmoittaudu Kultainen Vasikka -teatterinäytökseen 9.12.2022 klo 19

Mikkelin Sosialidemokraatit ry viettää pikkujoulua 9.12.2022. Menemme jäsenistön kesken Mikkelin Teatteriin pe 9.12. klo 19 katsomaan Kultainen Vasikka -näytelmää. Perheenjäsenet ja ystävät tervetulleita mukaan!

"Naisellahan on kaikki hyvin, kun on rahaa, kauniit vaatteet ja menestynyt puoliso. Eihän onnellisuus muuta vaadi?Ensimmäinen maailmansota on päättymässä, pörssi on vasta perustettu ja houkuttelee ihmisiä tavoittelemaan rikkauksia. Eedit on mennyt liikemies Jaakko Hongan kanssa naimisiin, sillä tämä on vaikuttanut hyvältä naimakaupalta. Nyt Eedit on kuitenkin tympääntynyt taloudellisesti tiukkaan arkeen.Eeditin äiti Katariina Ahlroos alkaa keinottelemaan osakkeilla, mihin Eedit yrittää aviomiestäänkin painostaa. Samaan aikaan Jaakon työnantaja, kauppaneuvos Somero osoittaa lisääntyvää kiinnostusta Eeditiä kohtaan tarjoten vapautta ja taloudellista riippumattomuutta.Toisaalla Eeditin aikuistuva pikkusisko Lahja etsii itselleen miestä, ja pian on kaikki näytelmän henkilöt mukana vyyhdissä, jossa rahan ja rakkauden metsästys pistää maailman sekaisin! Tarinan pyörteissä Edith hylkää miehensä Jaakon rahan takia, mutta miten käy, kun mies onnistuu rikastumaan?Kultainen vasikka on komedia rikkauksien tuoman hyvän elämän ihannoinnista ja kuinka onnellisuutta tavoitellaan rahan ja aseman kautta. Keskeisiä teemoja ovat naisen ja miehen välinen suhde sekä naisen asema ja mahdollisuudet tässä yhteiskunnassa.Maria Jotuni kirjoitti Kultaisen vasikan 1918, mutta klassikkonäytelmän maineen se sai vasta toisen maailmansodan aikaan. Näytelmän aiheet naisten vapautumisesta rikastumiseen ovat pitäneet sen ajankohtaisena jo vuosisadan ajan."

Lipun hinta 26 euroa (norm. hinta 34,50 e). Liput maksetaan Mikkelin Sosialidemokraatit ry tilille 11.11. mennessä. Tilinumero ilmoitetaan sähköpostilla ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu tällä lomakkeella to 10.11. mennessä.

Kuinka monta lippua haluat
Osallistujan / osallistujien nimi
Sähköpostiosoitteesi
Puhelinnumerosi