Marko Bovellan

Hei! Olen Marko Bovellan, mikkeliläinen kuvataiteilija. Olen 50-vuotias ja Mikkeli on rakas synnyin- ja kotikaupunkini. Töihini on päässyt tutustumaan Mikkelin taidemuseossa, jossa olen ollut esittelemässä niitä ja muita Mikkelin taidekokoelmia ja keskustelemassa taiteen saloista.

Monet mikkeliläiset ovat saaneet kosketuksen taiteeseen löydettyään itsensä yllättäen tekemistäni muotokuvista. Noiden teosten tiimoilta olen käynyt kiehtovia keskusteluja kauppakeskus Stellan 2. kerroksessa näyttelyni yhteydessä.

Mielestäni taiteen tärkeä tehtävä on herättää keskustelua ja uusia ajatuksia sekä avata uusia näkökulmia asioihin. Luovuus tuo arkeen toivoa ja auttaa meitä ymmärtämään toisia. Tavoitteeni on tukea Mikkelin monipuolista kulttuurielämää, joka vie meitä yhdessä eteenpäin. Jokainen mikkeliläinen tarvitsee hyvän mielekkään työn ja kulttuurisesti palkitsevaa vapaa-aikaa.


Jos tulen valituksi valtuustoon, tulen kaupunginvaltuutettuna toimimaan niin, että Mikkeli on sosiaalisesti oikeudenmukainen, ympäristöllisesti kestävä ja taloudellisesti vastuullinen kaupunki.