Pia Hokkanen

Tervehdys mikkeliläiset! Olen Pia Hokkanen Mikkelin Kattilansillasta. Ikää minulla on 47 ja työskentelen lähihoitajana Essoten vanhustenhuollossa. Opiskelen töideni ohella sosionomiksi.

Mikkeli on ollut rakas kotikaupunkini koko ikäni ja tunnen erinomaisesti Mikkelin eri asuinalueita. Olen neljän lapsen äiti ja tädinkin virkaa hoidan ajoittain. Rakastan lapsia!

Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ja kävelen pitkiä lenkkejä aina, kun aikaa arkitouhuilta jää. Käyn myös mielelläni kuntosalilla. Ystävilleni yritän järjestää myös aikaa.

Työstäni vanhustenhuollossa saan valtavasti voimaa ja ymmärrystä omaan elämänkaareeni. Vanhuksille on turvattava kunniallinen vanhuus. Vanhusten palveluasumista on oltava riittävästi tarjolla eri puolilla kaupunkia ja erilaisia yhteisöllisen asumisen muotoja on kehitettävä. Myös omaishoidon kehittämistyötä on jatkettava niin, että omaiset saavat riittävästi tukea, neuvontaa, ohjausta, vapaapäiviä, terveydenhuollon palveluita ja lomapalveluita sekä heille taataan vakuutusturva ja riittävä taloudellinen korvaus. Sijaishoidon muotoja on kehitettävä, jotta omaishoitajien arkea voidaan helpottaa.

Lasten ja nuorten hyvinvointi on minulle tärkää. Lapsille tulee taata turvallinen lapsuus, jossa molemmilla vanhemmilla ja läheisillä ihmisillä on iso osa. Vanhempia ei saa eriarvoistaa. Hoitopaikat, koulut sekä muut arkea helpottavat palvelut tulee olla jokaiselle perheelle saavutettavissa. Päätöksissä on aina otettava huomioon lasten ja nuorten etu. Kannatan lähipalveluita.

Mielestäni Mikkelissä tulee jokaisesta pitää huolta – ikään, elämäntilanteeseen tai tulotasoon katsomatta. Inhimillisessä ihmisten kaupungissa kaikilla sen jäsenillä on luottamusta tulevaan. Sellainen haluan Mikkelin olevan!

Yleisesti ottaen pyrin omalla toiminnallani pitämään toisen ihmisen puolta, etenkin heikomman. Tehdään yhdessä haasteiden edessä olevasta Mikkelistä paras kaupunki elää ja pidetään toisistamme huolta. Toivottavasti arvomaailmamme kohtaavat ja voit tulla mukaan kampanjaani ja antaa äänesi minulle!

Pia

hokkapi(at)hotmail.com