Reijo Nykänen

Tervehdys mikkeliläiset!

Olen Reijo Nykänen Mikkelin Saksalan kaupunginosasta. Ikää minulla on 58 vuotta. Kotoisin olen Rantasalmelta. Muutin Mikkeliin vuonna 1997 töihin Misawalle, joka on Pursialassa toimiva kansainvälinen, japanilaisten omistama sahayhtiö. Yhtiö on Japanin toiseksi suurin, omistajina Toyota ja Panasonic. Työskentelen edelleen samassa yhtiössä. Japanilaiset pitävät meistä työntekijöistä hyvää huolta.

Olen jo nuorena katsonut Mikkeliä sillä silmällä, että haluan tänne 5-tien varteen asumaan ja työskentelemään. Näin hyvät odotukset Mikkelille tämän tien ansiosta, joka halkaisee koko Suomen. Katsoin, että elinvoimaa on saavutettavissa vilkkaasti liikennöidyn valtatien varressa.


Kotikaupungillani Mikkelillä on ollut aina hyvät mahdollisuudet pärjätä. Nykyisin kun yhteiskunta muuttuu globalisaation takia erittäin paljon, olemme jatkuvassa muutostilassa. Tässä tilanteessa meidän on mietittävä, mitä voisimme tehdä toisin ja parantaa toimintaamme vastataksemme tulevaisuuden haasteisiin. Kuntatalouteen aiheutuu muutoksista omat paineet.

Nykyisin on paljon työttömyyttä ja kaikenlaisia sairauksia. Pandemia on iskenyt yhteiskuntaamme voimakkaasti. Tulevaisuudessa saattaa olla pitkiäkin ajanjaksoja, jolloin tämänkaltaiset taudit leviävät. Tähän meidän on sopeuduttava globaalissa maailmassa.

Harrastan liikuntaa, valokuvausta ja atk-koneiden huoltoa ja rakentamista sekä vanhojen autojen korjausta. Aiemmin harrastin moottoripyöräilyä. Nyt kuitenkin liikennekulttuuri on Suomessakin muuttunut niin paljon, että luovuin tästä harrastuksesta.

Haluan olla mukana kehittämässä Mikkeliä. Kaupungilla on paljon haasteita. Enemmän kuitenkin mahdollisuuksia. Haluan toimia niin, että ihmiset voivat luottaa arkensa toimivuuteen ja että peruspalveluita saa, kun niitä tarvitsee. Haluan, että kouluyhteisöt, työyhteisöt ja eri organisaatiot toimivat vastuullisesti ja ihmistä kunnioittaen. Ketään ei jätetä – se on ohjenuorani.

Minulle tärkeää on ihmisten hyvinvointi: eläkeläisten, nuorten, opiskelijoiden, vammaisten, lasten ja kaikkien ihmisten.

Tervetuloa kampanjaani! Tehdään Mikkelistä vieläkin parempi!