Soile Kuitunen

Hei!

Olen 50-vuotias syntyperäinen mikkeliläinen. Olen hyvinvointiyhteiskunnan kasvatti, ja sen ansiosta pystynyt kouluttautumaan pitkälle, aina tohtoritutkintoon saakka. Olen työskennellyt tutkijan, asiantuntijan ja johtajan tehtävissä niin yksityisessä yrityksessä, julkishallinnossa kuin järjestössäkin.
Minulle tärkeitä asioita kunnassa ovat ihmisten arkeen vaikuttavat asiat. Kunta on aina asukkaidensa yhteisö. Kunnissa tehdään päätöksiä ihmisten hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden kannalta. Esimerkiksi kunnan päätökset liikuntapaikkojen määrästä ja sijainnista, luonto- ja kuntopoluista, teatterin ja kulttuurin tukemisesta sekä järjestöjen kanssa tehtävästä yhteistyöstä vaikuttavat mikkeliläisten hyvinvointiin, terveyteen ja osallisuuteen. Koen nämä asiat tärkeiksi ja haluan olla mielelläni niihin vaikuttamassa.

Elinvoimainen kunta tarvitsee elinvoimaisia yrityksiä ja yhteisöjä. Tämä tarkoittaa minulle sitä, että yritykset pääsevät yhdenvertaisesti mukaan kunnan tarjouskilpailuihin, yrityksille ja yhteisöille on tarjolla kohtuuhintaisia toimitiloja ja ne pääsevät mukaan uudistamaan kaupunkia esimerkiksi kehittämisalustoilla.

Korkeakouluasiat ovat lähellä sydäntäni. Niissä tarvitaan Mikkelissä paljon uutta yhteistyötä ja aktiivisuutta myös kaupungin puolelta.

Monipaikkaisuus on minulle arkea. Teen töitä Helsingissä ja Mikkelissä, välillä muualtakin käsin. Monipaikkaisuus ja kestävä vapaa-ajan asuminen on Mikkelin ehdoton kilpailuvaltti. Uskon Mikkelin menestykseen hyvänä asuin- ja vapaa-ajan viettopaikkana.

Perheeseeni kuuluvat yrittäjänä toimiva aviomies, 16-vuotias lukiota käyvä tytär ja koira. Pidämme kaikki ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta. Käyn myös joogassa ja sauvakävelen.

Kolme vaaliteemaani:

  • Hyvinvointi, terveys ja osallisuus ovat kunnan tärkeitä tehtäviä – huolehditaan niistä Mikkelissä monipuolisesti ja vastuullisesti kaavoituksessa, liikunta- ja kulttuuripalveluissa, opetuksessa ja varhaiskasvatuksessa.
  • Elinvoimainen kunta tarvitsee elinvoimaiset yritykset ja yhteisöt – toteutetaan Mikkelissä aktiivista ja vastuullista elinkeino- ja elinvoimapolitiikkaa.
  • Korkeakoulut ja oppilaitokset ovat osa kaupungin menestymistä – vahvistetaan yhteistyötä Mikkelissä ja ollaan aloitteellisempia kaupunkina.


Tervetuloa mukaan kampanjaani!

Ota yhteyttä:
soilej.kuitunen@gmail.com